HRVATSKA NOVINARKA ZABRINUTO PORUČILA: ŽELJKO KOMŠIĆ NIJEDNOM NIJE REKAO DA ĆE SE ZAUZETI ZA TREĆI ENTITET

Konstituitajuća sjednica novog saziva Predsjedništva BiH izazvala je veliku pažnju medija, kako onih u našoj zemlji, tako i onih u regionu. Brojni predstavnici medija iz Hrvatske pažnju su usmjerili na novog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića.

Najzanimljiviji izvještaj iz Sarajeva poslala je urednica Nove TV Ivana Petrović. Ona je sa velikom dozom šokiranosti i zabrinutosti upozorila javnost u Hrvatskoj da se Željko Komšić u svom govoru nijednom nije zauzeo za treći entitet.

“Komšić je održao jedan građanski govor i u razgovoru ni u jednom trenutku nije rekao da će se založiti za treći entitet ili visoki stepen kantonalizacije Federacije. On stalno govori o služenju svim građanima što znači da ostaje na svom građanskom konceptu prije izbora”, poručila je urednica Petrović.

Ovakav agresivan nastup medija iz Hrvatske, odnosno njihovo otvoreno zalaganje za treći entitet govori samo jedno, a to znači da je zvanični Zagreb dao signal za oživljavanje te zločinačke tvorevine.

saff.ba