‘GDJE JE BABO’ PRVO JE PITANJE MEHE KAD SE PROBUDI IZ NARKOZE

‘GDJE JE BABO’ PRVO JE PITANJE MEHE KAD SE PROBUDI IZ NARKOZE
Mehmed Šabić, dječak iz Gračanice koji je hrabrošću i izdržljivošću nakon požara u kojem je teško stradao, zadivio cijelu Bosnu i Hercegovinu i region, danas će opet u kliniku ‘Bogenhauzen” u Minhenu.

Nakon samo pet dana odmora u kućnoj atmosferi u Gračanici, on ide na pregled kod uglednog svjetskog stručnjaka za plastičnu hirurgiju Milomira Ninkovića.

Nakon toga, ubrzo bi trebao i u operacionu salu. Dječaku je to 14. opracija, a ovog puta planiran je zahvat na desnoj šaci.

– Izdržati tolike bolove, tolike opekotine, tolike operacije, može samo veliko dječakovo srce. Ljekari, posebno dr. Ninković, Mehi u posljednje vrijeme plastičnim operacijama nastoje ispraviti zgrčene prste obje ruke, zgrčene laktove i za sada to ide dobro. Liječenje će još dugo trajati, ali Meho, iako mali, sve to izdržava i od operacija ne pravi bauk. Kad se probudi iz narkoze, iako sam ja uz njega, prvo pita: ‘Gdje je babo”, a babo na poslu u Gračanici – kaže majka Albinka.

HRABRI MEHO ČEKA 14. OPERACIJU, POŽAR MU JE SPALIO 70 POSTO TIJELA

Meho, koji je u javnosti dobio nadimak Beton, sudeći prema onome što je do sada izdražao nakon požara koji mu je 15. jula 2017. spržio 70 posto tijela, pokazao je da je jači i od betona.

Jaki su i njegovi roditelji Nedim i Albinka, sestra Jasmina, ali i Mehin spasilac – komšija Osman Adžemović, koji ga je izvukao iz živog ognja.

(Hayat / Foto: Arhiv)