FIKRET HODŽIĆ O RADOVANU KARADŽIĆU: ŠTO NAS IMA MAŠALA, A TI PRIJETIO DA NAS NEĆE BITI

Fikret Hodžić, novinar i voditelj Hayat TV-a, preživio je golgotu Srebrenice sa majkom i desetomjesečnim bratom. Kada je napuštao svoj rodni grad ostavio je oca Ibrahima, čije posmrtne ostatke još uvijek nije uspio pronaći.

Moj uspjeh je moja osveta, a moja osveta je moja knjiga, dio je iz knjige “I ja sam iz Srebrenice”, knjige koja je na spisku onih koje morate pročitati. A evo šta je napisao na društvenoj mreži Facebook o današnjoj presudi ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Sve prođe, prije ili kasnije… Prođe tako, Radovane, i tvoje vrijeme. Dok čekaš da ti iskapaju posljedni dani i minute života, shvataš da je cijeli tvoj život farsa, laž i zabluda. Želio si tako mnogo, a dobio tako malo.

Boli, siguran sam. Nije lako gledati kako uplakane majke imaju osmjeh. Bolno je znati da je Banja Luka u Bosni, a još teže podnijeti saznanje da Srebrenica živi!

Boli i činjenica da od Australije do Amerike mnogi Bosanci i Hercegovci čekaju da vide tvoje bolno lice. Što nas ima mašala, a ti prijetio da nas neće biti.

Ubija saznanje da Džeko zabija golove, Mirza koševe, a da Danis pravi filmove. Adnan šamara, a Hifa i Bingo hara. Merlin i dalje pjeva, a sve su življa bosanska sela.

Vjerujem da boli, Radovane. Toliko radosti u tvom imenu, a toliko tuge u tebi.

Zaboravih kazati, i ja sam iz Srebrenice, i želim ti što duži život!
M.S./Cazin.NET