ERDOGAN NAKON LOKALNIH IZBORA U TURSKOJ: POBIJEDILI SMO, ALI MORAMO JOŠ ZNOJA PROLITI ZA OVAJ NAROD

ERDOGAN NAKON LOKALNIH IZBORA U TURSKOJ: POBIJEDILI SMO, ALI MORAMO JOŠ ZNOJA PROLITI ZA OVAJ NAROD
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, u prvom obraćanju nakon što su danas u njegovoj zemlji održani lokalni izbori, poručio kako je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) pobjednik na današnjim izborima, ali kako se još mnogo znoja treba proliti za turski narod.

U Turskoj su danas održani lokalni izbori, na osnovu kojih će biti dodijeljeni mandati predstavnicima lokalnih vlasti za narednih pet godina.

Erdogan je u Istanbulu, u prvom obraćanju nakon zatvaranja birališta širom Turske, izjavio kako su lokalni izbori protekli na demokratski način te kako je turski narod još jednom, velikom izlaznošću, pokazao volju na biralištima.

– Na bazi koalicija, mi smo, u koaliciji s MHP-om, prvi na lokalnim izborima. Još jednom su poraženi oni koji su pokušali zavaditi naš narod i na koljena baciti našu državu, rekao je Erdogan.

Najavio je važan program reformi nakon današnjih lokalnih izbora i dodao kako će naredni izbori u Turskoj biti održani u junu 2023. godine.

– Nastavit ćemo borbu protiv terorizma i raditi na tome da našu zemlju i regiju učinimo oazom mira, poručio je Erdogan te dodao:

– Još mnogo puta je pred nama, za ovaj narod trebamo još mnogo znoja proliti.

Erdogan se potom uputio prema Ankari, a, kako je i sam najavio, večeras će u Ankari održati tradicionalni govor s balkona sjedišta Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i komentirati rezultate danas održanih lokalnih izbora, prenosi Anadolija.

(Hayat/Foto: AA)