EDIN USTAVDIĆ IZ TUZLE HITNO TREBA NAŠU POMOĆ – BUDIMO HUMANI, POMOZIMO

Iz dana u dan, sve veći broj ljudi u BiH, obolijeva od teških bolesti. Nažalost, sistem zdravstvene zaštite u BiH pruža veoma malo, te su oboljeli prepušteni sami sebi i dobrim ljudima širom BiH, regiona i ostatka svijeta.

Edin Ustavdić iz Tuzle je 35-godišnjak koji je obolio od dilatativne srčane slabosti NYHA III / IV, odnosno nesposobnost srca da omogući dostatnu opskrbu tkiva kisikom i hranjivim tvarima. Posljedica je brojnih primarnih i sekundarnih bolesti koje dovode do oštećenja funkcije srca kao pumpe i do smanjene rastegljivosti srca.

S obzirom da je bolest klasificirana kao NYHA III / IV, Edinov život je u velikoj opasnosti. Naime, Edin ima značajna ograničenja fizičke aktivnosti, osjeća se dobro u mirovanju, ali male uobičajene fizičke aktivnosti dovode do simptoma (tegoba), odnosno simptomi srčane slabosti prisutni su u mirovanju, a pogoršavaju se pri najmanjem fizičkom naporu.

Edinu Ustavdiću, kojem su doktori do sada iz organizma ispumpali preko 40l vode, pod hitno je potrebna operacija srca ili će se njegov život ugasiti.

S tim u vezi, Fresh Press portal i humanitarna organizacija “Budimo humani” organizuje humanitarnu akciju prikupljanja novca za operaciju, a za koju je potrebno 10.000 konvertibilnih maraka.

Ovim putem molimo sve dobre ljude da pomognu našem Edinu da ozdravi, a to ćemo postići ako doniramo novac za prijeko potrebno operaciju.

freshpress