DŽIPOM PREPOLOVILI AUTOBUS: MILOŠ (25) I NATAŠA (21) SU POGINULI U STRAVIČNOJ NESREĆI

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer ujutro dogodila na raskrsnici Mirijevskog bulevara i Višnjičke ulice u beogradskom naselju Karaburma, poginuli su Miloš Nikolić (25) iz Slanaca i njegova devojka Nataša Belčević (21) iz Novog Sela.

Oni su bili u džipu Grand Cherokee koji se zakucao u autobus na noćnoj liniji 32, čiji su vozač D. Đ. (50) i kondukterka Đ. S. (56) teško povređeni.

Kako nezvanično saznaje Kurir, nesreća se dogodila u trenutku kada se džip kojim je upravljao Nikolić kretao iz pravca centra grada ka Višnjici, kada je naletio na autobus koji je nailazeći iz suprotnog smijera skretao ulevo na raskrsnici.

Kobna brzina

– Sumnja se da je džip išao brzinom od oko 200 na sat. U trenutku udarca sat na brzinomjeru je ostao ukucan na 170 kilometara na sat, pa se pretpostavlja da je u autobus udario pri toj brzini. Od siline udarca džip je gotovo prepolovio autobus, u kome, srećom, nije bilo više putnika – rekao je izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da je policija na uviđaju posumnjala i da je, pored nepropisne brzine kojom se kretao džip, prekršaj napravio i autobus.

– Sumnja se da je vozač autobusa skrenuo kada je imao uslovno zeleno svetlo na semaforu. To znači da je trebalo da sačeka da džip prođe. Ipak, šta se tačno desilo, utvrdit će istraga, koja je u toku, a kojoj će u velikoj mjeri pomoći video-zapisi koje su zabilježile kamere – rekao je naš izvor.

Jeziv prizor

Jedan od očevidaca jezive nesreće ispričao je policiji na uviđaju da je stravičnom sudaru prethodila upravo trka sa drugim vozilom.

– U pitanju je također bio džip koji se s Nikolićem trkao od prethodnog semafora. U trenutku kada je izletio autobus, taj drugi je uspio da ga zaobiđe. Vozač i suvozač iz drugog džipa navodno su poslije sudara stali i prišli povređenima, ali su se ubrzo vratili u vozilo i otišli – kaže naš sagovornik, napominjući da je sreća što u autobusu nije bilo putnika.

Strašna tragedija juče je ostavila bez teksta mještane Slanaca i Velikog Sela.

– Miloš i Nataša su bili na slavi u Velikom Selu i otišli su da odvezu nekog prijatelja ili prijateljicu do grada. Tragedija se desila kada su se vraćali kući. Nikome nije jasno kako se to dogodilo jer Miloš nikada nije vozio brzo. Bio je sportski tip, nije pio alkohol, koristio drogu ili cigarete. Prije mjesec dana je kupio taj džip – ispričao je prijatelj nastradalog Nikolića.

(Hayat/Foto: Kurir)