DVA MJESECA SPAVAO PORED MRTVE MAJKE JER NIJE IMAO NOVCA DA JE SAHRANI

Dragan Dimitrijević (65) dva mjeseca je spavao pored mrtve majke Milke (82) jer nije imao novca da je sahrani.

Tijelo preminule žene pronađeno je u utorak u porodičnoj kući u selu Glogovac kod Jagodine u poodmakloj fazi raspadanja, nakon čega je njen sin Dragan priveden na razgovor u policiju.

Slučaj je otkriven nakon što su komšije posumnjale da se nesretnoj ženi nešto dogodilo jer je nisu vidjeli mjesecima.

“Policajci su nakon prijave otišli do njene kuće, a kada su ušli zatekao ih je užasan prizor i nesnosan miris koji se širio cijelom kućom u kojoj su pronašli njeno tijelo u fazi raspadanja”, ispričao je izvor iz istrage.

Nakon toga, sin nesretne žene priveden je na informativni razgovor kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa smrću njegove majke, piše “Blic“.

“Dragan je ispričao da mu je majka umrla još početkom februara, ali da je to krio od komšija i prijatelja jer nije imao dovoljno novca da je sahrani po svim običajima. Inspektorima je ispričao da je u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji i da je bio prinuđen da živi pored majčinog tijela”, ispričao je izvor iz istrage.

Muškarac je nakon saslušanja pušten, a tijelo starice je prevezeno na obdukciju da bi se utvrdili uzrok i vrijeme smrti.

Prema dosadašnjim informacijama najverovatnije je riječ o prirodnoj smrti, a ništa ne ukazuje na to da su sin i majka bili u lošim odnosima koji bi eventualno mogli da dovedu do bilo kakvog nasilja.

Selo u šoku

Mještani sela Glogovac u šoku su otkad su saznali šta se događalo u njihovom komšiluku. Kako kažu, ova porodica je ranije pristojno živjela, međutim ljetos je Dragana ostavila žena i upali su u novčane probleme, živjeli su teško, a zbog dugovanja im je bila isključena i struja.