DRAGIČEVIĆ: SVI SU ZAJEDNO U SISTEMU I KAD IM TREBA PRILAZE JEDAN DRUGOM

Građani Banja Luke i večeras su se okupili na Davidovom trgu u Banja Luci. Pravda za Davida. Veliki broj građana okupljen oko Grupe Pravda za Davida već 232 dana traži pravdu za ubijenog Davida Dragičevića.

“Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Od države očekivati, koja stoji iz ubistva tvog i zataškavanja, djeteta od 21 godinu, naravno evo 232 dana ništa. Samo od stotine dokaza koje posjeduju, dva dokaza, tvoje tijelo i navodni sadržaj tvojih džepova, koji nije bio na ušću Crkvene u Vrbas, dovoljno je da padne sve i jedno tužilaštvo, a opet 232 dana ništa”, kazao je Davor i dodao:

“Samo moj susret s tobom, 25. marta na obduklcionom stolu, kad sam te vidio i poljubio i šta su ti uradili dovoljno je da nestane i država i sve institucije. U mojim očima su nestali, ne želim više ni da ih gledam. Zar to treba da doživi građanin jednog grada, države kako god da se zove i da poslije toga, stoji zajedno s vama ovdje 232. dan i da gleda sliku svog djeteta, da opet traži pravdu, ne interesuje me to”, rekao je Davor.

Davor je poručio da za njega ne postoji ni jedna institucija, ni tužilaštvo ni MUP.

“Od petka bar, smo pravno na pravom putu i danas sam dobio potvrdu, ali sutra ćete vidjeti još tekstove u novinama ko je kako i zašto probao, ne da opstruiše istragu, nego drugi pokušaj likvidacije djeteta od 21. godinu. Naše je da se okrenemo cilju, a to je ono zbog čega smo ovdje, nema ni spominjanja ni slavljenja ubica, cilj je naš pravda, istinu zna čitav svijet, pravda za ovo dijete, za ostalu djecu, pravda za nas. Da ove ubice i zločince zauvijek kaznimo, da odu na mjesto gdje odavno pripadaju”, kazao je Davor.

“Neće moći ubice i zločinci, što bi se reko No Pasaran, nema vam više vaših montiranih procesa, vaših monitranih obdukcija, saobćrajnih nesreća ubsitava, zapisnika i svega, Svi su zajedno u sistemu i kad im treba prilaze jedan drugom, ali samo radi para i radi zataškavanja ubistava. Svakom neka bude na savjesti i bivšem advokatskom timu, za ono što je uradio za svoje postupke, a vam svima iz institucija i poziciji i opoziciji, nek je na savjest što ste radili, a što i dalje pokušavate, neće nikada uspjeti da uništite i razbijete grupu Pravda za Davida i uži krug ljudi oko mene, za nekoliko dana dobit ćemo dokumente i otvorit ćemo kancelarije u Banja Luci, i u drugim gradavima i iza svake odluke koja bude donesena stajat ćemo isključivo mi, vi ja bez i pozicije i opozicije, bez ijednog politčkog faktora niko nikad od vas neće uticati na naše odluke, a vrlo dobro znate zašto hoćete da bar malo očešete od nas, zato što su vas svi prepoznali i nemate ni gram snage da sami uraditie nešto, a nemate ni istrajnosti ni volje, a na kraju ni hrabrosti. Vi bi svi uhvatili zmiju, ali rukama grupe Pravda za Davida, sami hvatajte svoje zmije”m zaključio je Davor.

radiosarajevo.ba