DODIK U BEOGRADU: NAMA JE RS SINONIM ZA SLOBODU, A SRBIJA ZA ŽIVOT

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas u Beogradu da Srbi teže kroz stoljeća da budu sabrani.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ideji da se na Badnji dan uoči Božića u Beogradu okupe predstavnici Srba iz zemalja regiona. Rekao je i da nisu tu da prave planove protiv drugih ili trećih.

– Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo o specifikumu našeg naroda u Srbiji i regiji. Svi se ugledamo na Srbiju i želimo joj uspjeh. Vučić i Brnabić su nas obavijestili o mogućnostima pomoći svim srpskim zajednicama – kazao je Dodik.

Istakao je da Srbi žele očuvati mir i samo tome teže. Na pres-konferenciji, Dodik je govorio i o odnosu BiH i Srbije.

– Želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju srpskog naroda i RS. Nama je Republika Srpska sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija sinonim za naš život. Želimo da legalizirati taj pristup jer ne vrijeđa nikog, kao što ja ne smatram da je problem da Bošnjaci iskažu svoje interese koje ne vrijeđaju druge – kazao je Dodik.

Osim Dodika, tradicionalnom unošenju badnjaka u prostorije Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije u Beogradu prisustvovali su i premijerka RS Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik “Ujedinjene Crne Gore” u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.

(Hayat / Foto: AA)