DODIK PISAO JUSUFU NURKIĆU: IZDRŽI, MAJSTORE, SVI SMO UZ TEBE!

KAO ČOVJEK I LJUBITELJ KOŠARKE, ALI I TVOJ FAN ŽELIM DA TI UPUTIM ISKRENE RIJEČI PODRŠKE I OHRABRENJA ZA ŠTO SKORIJI OPORAVAK I POVRATAK NA TEREN, ISTAKAO JE DODIK U PISMU PODRŠKE

Dodik je poznat kao veliki ljubitelj košarke

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je pismo podrške bh. košarkašu Jusufu Nurkiću koji igra u NBA ligi za Portland, a koji je zadobio tešku povredu noge.

– Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom u kojoj si, kao i do sada, pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren – istakao je Dodik u pismu podrške.

U saopćenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je Dodik u pismu podrške naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji, među kojima je i Nurkić, ravnopravno se noseći sa divovima svjetske košarke.

– Izdrži, majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ – poručio je Dodik u pismu Nurkiću.

Dodik je poznat kao veliki ljubitelj košarke, a u mladosti se i sam bavio ovim sportom.

Nurkić je teško povrijeđen prije dva dana na meču između Portlanda i Brooklyna, kada je zadobio lom potkoljenice. Mediji su prenijeli da je uspješno operisan, a prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.

Izvor: Faktor