DODIK ODGOVORIO TRUMPU: BIH NEMA DAN DRŽAVNOSTI, A O NATO-U SA MNOM NE MOŽETE RAZGOVARATI

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu koji mu je danas uputio čestitku u povodu Dana državnosti BiH. Dodik je u pismu jasno naveo da to nije njegov dan i da Trump s njim ne može razgovarati o NATO integracijama BiH.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

Dodik je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da je dobio čestitku američkog predsjednika, ali i da je uputio pismo Trumpu povodom čestitke.

“Dobio sam danas od predsjednika SAD-a čestitku u kojoj mi čestita Dan državnosti BiH. Napisao sam mu da to nije moj dan državnosti i da Srbi i RS nisu pristali na to. Obavijestio sam ga da možemo razgovarati o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO-u”, rekao je Dodik.

Inače, predsjednik SAD-a naveo je u pismu članovima Predsjedništva BiH da će Amerika nastaviti davati podršku apsiracijama BiH ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Dodik je kazao kako su lažne tvrdnje da je donesena odluka u ulasku BiH u NATO te da je to veoma dobro poznato ambasadorici SAD-a u Sarajevu.

“Iako se ne slažem s pismom koje sam dobio od Trumpa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas”, rekao je Dodik.

bosniaksinfo