DODIK NASTAVLJA SA SKANDALOZNIM ISTUPIMA: “KOMŠIJE HRVATI I MUSLIMANI SU NAPRAVILI GNUSNE ZLOČINE, BIH NIJE NAŠA DRŽAVA”!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smiju biti zaboravljeni i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda.

“Stradanje u martu 1992. godine bilo je stravično jer su ubijeni civili na pragovima svojih kuća. Naša sveta dužnost jeste da gajimo sjećanje na nevino stradale u Sijekovcu i njihovim porodicama pomognemo koliko možemo”, rekao je Dodik novinarima nakon obilježavanja 27 godina od ubistva 46 srpskih civila koje su počinili pripadnici regularnih vojnih snaga Hrvatske i i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice.

On je istakao da je na današnji dan 1992. počela spirala zla jer do tada rat u BiH nije počeo.

“Hrvatske snage, ali i komšije muslimani i Hrvati smatrali su da treba da počine ovaj gnusni zločin. Naša je obaveza da ne gubimo sjećanje i da svake godine obilježavamo ovo veliko stradanje. To će biti i jasna poruka za one koji su zločin počinili”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da je Hrvatska izvršila agresiju i počinila zločine na podrčuju Broda, ali i srpskih krajiških opština, među kojima je Mrkonjić Grad.

“Očigledno da za njih postoje neka druga pravila jer ne postoji kazna za zločince, a kamoli za ulazak jedinica iz Hrvatske. Oni su to kamuflirali nekim sporazumom koji su potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Treba reći da BiH tada nije postojala i da je Izetbegović nije predstavljao”, naveo je Dodik.

On je naglasio da zločinci moraju da odgovaraju za sve što su počinili nad srpskim narodom.

“Nažalost, do sada to se nije dogodilo, što govori da ne možemo da imamo vjeru u ono što nam je nametnuto kao sudovi. Oni su očigledno formirani samo za nas jer uprkos brojnim dokazima ne odgovaraju oni koji su počinili zločine nad našim narodom”, rekao je Dodik.

DODIK NASTAVLJA SA SKANDALOZNIM ISTUPIMA: “Komšije Hrvati i muslmani su napravili gnusne zločine, BiH nije naša država”!
NOVOSTIBOSNA
mar 26, 2019