DODIK IZAZVAO ODUŠEVLJENJE SRBA NA SKUPU U NIŠU NAJAVOM UJEDINJENJA RS-A I SRBIJE

Povodom obilježavanja 20 godina od početka bombardovanja SR Jugoslavije, na manifestaciji u Nišu obratio se i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik i poručio da su mu od onih koji su bombardovali Srbiju mrži samo oni koji ih opravdavaju, a među nama su.
“Stravična stradanja i bombardovanje Srbije i Republike Srpske bio je dio zločinačkog plana NATO-a i zapadnih zemalja. Oni su srpski narod svrstali na margine i od nas napravili neprijatelje”, poručio je Dodik i dodao da su htjeli napraviti štetu od koje se Srbi neće oporaviti.

On je istakao da danas, kada je izložen zahtjevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće da prihvati.

“Neću zato što Srbija ne može da bude u NATO. Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim nikada da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni”, podvukao je Dodik i uputio opasnu prijetnju o ujedinjenju Srba u jednu državu.

“Naredne godine i decenije su godine našeg narodnog i nacionalno okupljanja i državnog ujedinjenja. Vjerujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu da imaju svoje države, a Srbi ne mogu da imaju jedinstvenu državu”, zaprijetio je Dodik.

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe i u RS i u BiH.

Na sve ove prijetnje dobio je aplauz Aleksandra Vučića, patrijarha Irineja, a Vučić je na kraju zaprijetio da će Srbija očuvati Republiku Srpsku.