Dnevno pio šest energetskih pića pa pokazao šta mu se desilo s jezikom

Nakon što je svakodnevno pio najmanje šest energetskih pića, učitelj Dan Royalspokazao je šta je ta navika učinila njegovom jeziku, piše Metro.

U Facebook grupi Get It Off Your Chest objavio je fotku svog jezika na kojem se vidi kako je tkivo mjestimično jako izgrizeno.

“Ko još pije energetska pića? Ovisni ste o njima. Razmislite malo o tome. Dobro pogledajte ovu fotku. To je ono što energetska pića urade jeziku. Zamislite šta tek rade unutarnjim organima”, napisao je on.

Dodao je kako je promjene na jeziku primijetio nakon što je neko vrijeme pio po šest energetskih pića dnevno. Napomenuo je da redovno pere zube. Kad je posjetio doktora, saznao je, tvrdi, da su hemikalije iz energetskih pića doslovno izjele njegov jezik.

Iako Dan nije objasnio kako je tačno došlo do toga, poznato je da zubari upozoravaju na štetne posljedice koje velika količina šećera u energetskim napicima ostavlja na oralno zdravlje.

“Studija provedena u SAD-u pokazala je da kiselina i velika količina šećera u energetskim pićima mogu uzrokovati karijes”, navodi World Health Organization.

Portal Svjetlo Dunjaluka