DJEČAK (14) SE OBJESIO, JER GA JE UČITELJICA IZBACILA SA ČASA: OVO JE NJEGOVA TUŽNA PRIČA

Četrnaestogodišnji dječak, koji je pronađen obješen u dvorištu škole, izbačen je sa časa samo sat vremena ranije, jer je odbio da skine kapuljaču, saopštila je njegova majka.

Derek Brundrett šetao je oko škole u Welsu, skoro čitav sat prije nego što je oduzeo sebi život blizu školske recepcije. Pronašao ga je drug koji je krenuo u potragu za njim.

Samo sat vremena ranije, izbačen je sa časa nauke, jer je navodno odbio da skine kapuljaču koju je nosio.

Poslije šetnje, ušao je u oblast poznatu kao “krug” – dio školskog dvorišta popularan kod onih koji pobjegnu sa časova ili se šunjaju, kako bi zapalili cigaretu u toku odmora.

Oko 13:30 časova po lokalnom vremenu, Derekov prijatelj otišao je da ga traži i pronašao ga je na drvetu. Istog trenutka je pozvao profesore, ali Derek je bio mrtav.

Njegova majka Kristina, koja je bila na putu kući kada je primila telefonski poziv od policije, saznala je tragične vijesti da joj je sin mrtav pošto su je policajci posjetili kod kuće.

– Nikada nisam imala takav osjećaj. Kao da mi je neko iščupao srce – navela je ona.

– Sjećam se da sam bila gore i razmišljala da ću umrijeti od slomljenog srca – dodala je ona.

Dokazni postupak o Derekovoj smrti u decembru 2013. godine je u toku.

Kristina je znala da njen sin ima poteškoća. Njegovo ponašanje je postalo nestabilnije u posljednjih nekoliko godina. Ona je istakla da je bio “dobar dječak”, ali se nešto promijenilo u njemu kada je napunio 12 godina.

Njegovo ponašanje pogoršalo se do tačke gdje majka više nije mogla da savlada dječakove izljeve bijesa i nasilja, pa ga je poslala u hraniteljsku porodicu.

Derek je otišao kod hranitelja i počeo da posjećuje Jedinicu za upućivanje učenika u Nejlandu, centar za učenje prilagođen mladima sa kompleksnijim potrebama.

Kristina se nadala da će tamo dobiti njegu i pažnju koja mu je potrebna, ali njegovo ponašanje je nastavilo da se pogoršava i jednog dana se popeo na krov zgrade u kojoj se Jedinica nalazila.

– Nije bio sretan. Rekao mi je da mu je vrijeme kod hranitelja bilo kao zatvor i želio je da dođe kući da živi sa mnom, što je konačno uradio u septembru 2013. godine – navela je Kristina.

– Tužno je što mu je zaista bilo žao zbog načina na koji se ponašao. Rekao bi mi da mu je žao zbog toga što je takav i kako ne može da se kontroliše. Imao bi izljeve bijesa zbog najmanjih i najbeznačajnijih stvari – nastavila je ona.

– Htio je da se vrati u pređašnju školu i složio se da ponavlja godinu. Ali, u roku od nekoliko mjeseci su me zvali zbog njegovog ponašanja i upozorili ga da bi mogao da se vrati u Jedinicu – dodala je ona.

U to vrijeme incident kod kuće je vratio Dereka na njegu. Raspravljao se sa bratom i Kristina je pokušala da ih razdvoji.

Do decembra 2013. godine vratio se na pređašnje stanje i njegova majka je bila zabrinuta za njegovo mentalno stanje. Uveče 11. decembra je pozvao majku.

– Bio je duboko nesretan. Nisam oka sklopila te noći. Osjetila sam da nešto nije u redu – saopštila je ona.

Sljedećeg dana oko 11:15 sati zazvonio je telefon.

Kristina je uzvratila riječima:

– Šta ste to uradili mom sinu? Iznevjerili ste ga!

Sljedećeg mjeseca će biti peta godišnjica Derekove smrti i Kristina i dalje čeka na odgovore. Istraga je još uvijek u toku.

(Hayat/Foto:Instagram)