DANAS I SUTRA SNIJEG I KIŠA, VEĆ OD POLOVINE SEDMICE PROMJENA VREMENA…

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima prolazno veoma slab snijeg može padati u Krajini, istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.
U noći na utorak se očekuju nove padavine sa juga. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.Sutra će u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme uglavnom sa kišom. U jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine i na planinama.

Obilnije padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru kvadratnom. U dijelu centralne Bosne se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima se očekuje manje kiše.

Vjetar većinom jugoistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Povremeno jaki udari juga u Hercegovini.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 4°C, a u Hercegovini od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 18°C. U Krajini se najviša dnevna temperatura zraka prognozira između 2 i 5°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Od sredine dana prestanak padavina. Padavine većinom nisu jake. Jedino u Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno može pasti između 30 i 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 2 i 6°C, a u Hercegovini od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

(Hayat/Foto: Arhiva)