BOGATA EMINA PREGAZILA MLADI BRAČNI, PA PONUDILA KAUCIJU OD OKO 400 HILJADA KM

Ukoliko se dokaže da je kriva za smrt mladića i teške povrede djevojke, mladoj slikarki prijeti i do osam godina zatvora.

Viši sud u Podgorici vratio je danas Osnovnom sudu u Kotoru na ponovno odlučivanje o prihvatanju jemstva u iznosu od 218.662 eura koje je ponudila Emina Adrović (23) da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode!

Adrović se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, a njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

Prošle nedjelje Osnovni sud u Kotoru prihvatio ponuđeno jemstvo za Budvanku, ali se Tužilaštvo žalilo pa su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na odlučivanje.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 eura.

– Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti Bogetići pJ Nikšić pa će se pritvor određen protiv okrivljene rvešenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru – navodi se u prethodnom rješenju Osnovnog suda u Kotoru, prenosi Blic.

Protiv Emine Adrović nedavno je podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo Vukomanović, dok je njegova vjerenica teško povrijeđena. Rudinac se i dalje nalazi u komi.

Ukoliko se dokaže da je kriva za smrt mladića i teške povrede djevojke, mladoj slikarki prijeti i do osam godina zatvora.

Sudski organ je dostavio optužnicu Osnovnom sudu u Kotoru radi kontrole i potvrđivanja, pa je pritvor Emini Adrovac produžen. Njoj je inače odmah nakon nesreće određen pritvor do 30 dana.

Pokušali da pređu ulicu, ona ih pokosila

Podsjetimo, vjerenici Miloš Vukomanović (25) i Snežana Rudinac (24) su pokušavali da pređu ulicu na pješačkom prelazu u Bečićima koji više nije u funkciji, kada je na njih iz pravca Budve naletilo Eminino vozilo.

Miloš je podlegao povredama na licu mjesta, dok se njegova dugogodišnja djevojka i vjerenica Snežana nalazi u komi od kobne noći. Nesrećna djevojka se nekoliko puta probudila iz kome na po samo par sekundi i svaki put je pitala samo za svog vjerenika. Doktori su je odmah uspavljivali jer se jako uznemiravala. Ona još ne zna da je zauvijek ostala bez svog vjerenika.

Prema dosadašnjim saznanjima, ona je u saobraćajnoj nesreći zadobila povredu glave, potkoljenice, natkoljenice i grudnog koša. Upravo najveći problem stvara nagnječenje grudnog koša, a Snežana je na kiseoniku i ne može da komunicira.

Adrovac koja je pokosila mlade vjerenike, koji su u Crnu Goru otišli kao sezonski radnici kako bi zaradili novac za svadbu, nakon nesreće se zaustavila što je za nju olakšavajuća okolnost u ovom slučaju.

Prema Krivičnom zakonu za teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja propisana kazna učiniocu za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastupila smrt jednog ili više lica, je od dvije do dvanaest godina zatvora (član 297).

Međutim, jasno je da ovaj slučaj u Crnoj Gori pokušava da se zataška. Lokalni mediji o ovoj nesreći pisali su samo prvih par dana i to bez objavljivanja mnogo podataka, a posebno bez objavljivanja podataka djevojke koja je mladića i djevojku pokosila na ulici.

Naime, riječ je o mladoj slikarki iz Budve, Emini Adrović koja je godinama studirala umjetnost u Italiji. Ona je takođe kćerka bivšeg policajca koji je sada vlasnik luksuznog hotela “Adrović” na samom ulazu na Sveti Stefan, najluksuznije mjesto u Crnoj Gori.

Emina je takođe bila uključena u posao oko ovog luksuznog hotela. Vodila je društvene mreže i bila zadužena za marketing hotela.

Kako je pisalo na njenim nalozima na društvenim mrežama koji su sada obrisani, ona drži i nekoliko umjetničkih galerija u Crnoj Gori.

Nakon prve informacija o ovoj užasnoj nesreći u kojoj je mladić iz Srbije poginuo na licu mjesta, a djevojka teško povrijeđena, crnogorski mediji tek su sa po nekom rečenicom pratili ovaj slučaj. Ubrzo se u medijima pojavila i informacija koja je stigla iz opštine Budva da su vjerenici ulicu pretrčavali na mjestu “starog pješačkog prelaza koji više nije u funkciji”.

Otac Emine Adrovac na dan sahrane poginulog Miloša došao je u Srbiju sa svitom od nekoliko desetina ljudi kako bi porodici mladića ponudio da plati troškove sahrane.

– Nisu uspjeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Poslije sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili – ispričao je tada otac poginulog mladića, Dragutin Vukomanović.

Nakon što je porodica Vukomanović odbila Crnogorce, oni su tražili da odu na Milošev grob.

– Dopustili smo im. Ali oni su na prevaru pokušali da na Miloševom grobu ostave novac. Komšija je to vidio, i rekao im da to nije prema našim običajima. Ne znam da li su to htjeli iz dobre namjere ili već šta, a komšija mi je to rekao kada su već otišli – naveo je duboko povrijeđenim glasom Dragutin.

(Hayat/Foto:Facebook/Privatna arhiva)