ALEN, BRAT UBIJENOG POLICAJCA ADISA ŠEHOVIĆA, OBRATIO SE UBICAMA: ČUVAJTE ME SE, NEMAM NIKAKVA OBILJEŽJA I… VIDIMO SE

Na okrutan način u petak rano ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijeni su Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica policajaca koji su, prilikom redovne kontrole, spriječili mafijaše u krađi Golfa 6.

Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad emotivnim govorom obratila se i Elvedina Ćorić, rodica ubijenog Šehovića.

– Ništa nam neće vratiti Adisa, ali bismo voljeli da se počinioci dovedu pred lice pravde. Naš Adis je dijete šehida, njegov otac je poginuo 1995. godine, a i njegov sin, koji ima 21 godinu, upisao je Policijsku akademiju i ide njegovim stopama. Molim vas,  sve vas molim, da učinimo koliko možemo da se njegove ubice pronađu. Znam da to možemo.

Znam da u našem komšiluku imamo ljude iz kriminala, i svi znamo šta oni čine i čime se bave, oni bez straha i stida pucaju iz automatskih puški po građanima Sarajeva. Svi se trebamo podići da se pronađu počinioci ovog gnusnog čina i svi bismo mi voljeli da se ubije pronađu, zbog građana Sarajeva, građana Novog Grada, Adisovih kolega policajaca – kazala je suznih očiju Elvedina Ćorić.

Nekoliko sati kasnije na svom Facebook profile objavu automafiji posvetio je Alen, brat ubijenog Adisa Šehovića.

– Ja sam brat svirepo ubijenog policajca. Od momenta kada ste ispucali rafal i nažalost usmrtili moju dušu, morat ćete u budućnosti pored organa reda da se čuvate i ovog momka sa slike samo što ja nemam nikakva obilježja i nisam lako primjetan. Molim dragog Boga da se počinioci privedu licu pravde i da vidim njihova lica, a ostalo je moja briga u budućnosti. Ova objava ide javno jer među mojim prijateljima nema takvih. Kukavice do viđenja, nadam se – napisao je, izmešu ostalog Alen.

(Hayat/Foto: Facebook)