ALEKSANDAR VUČIĆ: A JA HITLER? A MENI HITLEROVCI POBILI CIJELU FAMILIJU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, komentarišući naslovnu stranu sutrašnjeg Danasa, na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspjesi Srbije.

Na pitanje novinara da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori, Vučić je rekao:

“O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja Hitler? A meni hitlerovci pobili cijelu familiju. Ali, dobro, šta ćete, to je demokratija u Srbiji. To je najvažnije da postoji, ili što bi oni rekli – diktatura na nivou u kojoj predsednika poredite s Hitlerom.”

Dodao je da ne mora ni da vidi naslovnu stranu, ali da to dovoljno jasno govori o stopama sloboda u Srbiji: “Pošto to sumnjam da bi to u nekoj drugoj zemlji moglo da se dogodi. A ja sam na to ponosan. Čestitam im na tome. Čak ne mislim ni da ih tužim.

Kako kaže, da ih tuži verovatno bih izgubio pošto su “postavljali žute sudije svuda i na svakom mestu”.

“Ja to neću da radim. Neka ljudi vide jesam li ja Hitler ili neki drugi, pa neka sami procenjuju, ali će i to ostati zapamćeno kao dio sloboda u Srbiji. Ponosan sam na te slobode u Srbiji”, rekao je Vučić.

radiosarajevo.ba