AKO NEKO DA OTKAZ, OTPUSTIT ĆE ČLANOVE NJEGOVE PORODICE

Na zvaničnoj stranici kompanije “Boksit” iz Milića kod Vlasenice, danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, da ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

Bez obzira što je pravo svakog zaposlenog u Kompaniji “Boksit” da, po svojoj volji, može, kad želi, da raskine radni odnos, pravo je i Kompanije “Boksit” da, članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste Kompaniju “Boksit”, raskine radni odnos”, naveo je Dukić.

Dukić je istu obavijest postavio i na svoj Facebook profil.

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment Kompanije, piše “Avaz“.

Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni podaci o kršenju prava radnika,a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća “Boksit”, “Mileks” i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita.