AFRIN: POGINULO 11 OSOBA U EKSPLOZIJI NAPRAVE KOJU SU TERORISTI YPG/PKK-A POSTAVILI U ČETVEROSPRATNICI

Najmanje 11 osoba je poginulo u eksploziji naprave koju su teroristi YPG/PKK-a postavili u četverospratnici u sirijskom Afrinu, čiji je centar jučer oslobođen od terorista, javlja Anadolu Agency (AA).

Među poginulima nalazi se sedam civila i četiri pripadnika Slobodne sirijske vojske (FSA), a pričinjena je i materijalna šteta na većem broju objekata i vozila.

Novinar AA doznaje kako su pripadnici FSA-a sinoć prilikom pretrage terena aktivirali eksplozivnu napravu koju su teroristi postavili u zgradi u naselju Ahmmad Shawqi.

Posljedice koje je eksplozija ostavila uočene su tek na dnevnom svjetlu, a detonacija je napravila krater dubok nekoliko metra.

Nasir Fuad je u eksploziji izgubio dva rođaka.

Fuad je kazao kako su teroristi eksplozivne naprave skrili u još nekoliko objekata.

”Bombe i mine su postavili u kuće ljudi koji nisu pripadnici njihove organizcije. Bilo nam je drago kada su otišli, ali nisu nas ostavili na miru. Porodica mojih rođaka je u veoma teškoj situaciji. Ne znamo šta da radimo. Još uvijek ni tijela ne možemo preuzeti“, rekao je.

Pripadnik FSA-a Fadil Randav u eksploziji je izgubio saborce.

”Naša braća su provjeravala da li ima terorista u zgradama. Kada su ušli unutra, došlo je do eksplozije. Tijela su još uvijek unutra. Jedini cilj terorista je ubijanje ljudi”, rekao je Randav

saff.ba