ADELI KOSTIĆ NEOPHODNA POMOĆ U BORBI S TEŠKOM BOLEŠĆU

Brezanka Adela Kostić, rođena 1999. godine, oboljela je od Juingovog sarkoma, a za njeno liječenje potreban je novac koji porodica Kostić nije u mogućnosti osigurati.

U bolnicu je primljena 11. januara ove godine žaleći se na pojavu i rast tumefakta, izraslina na koži veličine jajeta, te na bol u lijevoj potkoljenici. Operativni zahvat urađen je 15. januara, a uzorci su poslani na obradu u Zagreb i Sarajevo.

Kostić je puštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana. Nažalost, kada su rezultati obrade uzorka bili gotovi, Adeli je dijagnosticirana maligna mezenhimalna neoplazma.

Prošla je dva ciklusa hemoterapije, a čekaju je još dva. Između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za narednu terapiju.

Adela se hrabro bori da pobijedi bolest i opet stane na svoje noge. Svi koji joj u toj borbi žele pomoći mogu se obratiti njenoj porodici na broj telefona 060-3251-357. Također, novac za njeno liječenje moguće je ostaviti i u frizerskom salonu „Naida“ u Brezi.

Humanitarni koncert

Svjesni situacije i nedostatka sredstava, Forum mladih Saveza za bolju budućnost Breza i Club Magaza Breza 11. aprila organiziraju humanitarni koncert. Nastupit će Amra Halebić, Harun Mehmedagić, Mirza Šut, Šaćir Ameti, Armin Šabić, Elmedin Kadrispahić, Minel Spahović, Haris Hajdarević, Velid Nukičić i Zaim Pivić. Cijena karte je tri KM, a novac od prodaje karata i pića bit će uručen Adeli.

cazin.net