228 DAN: NE BOJTE SE ZA MENE, DVOJICU DRAGIČEVIĆA NE MOGU UBITI

Brojni građani okupili su se i večeras na trgu u centru Banja Luke gdje se mjesecima održavaju protesti zbog neriješenog ubistva Davida Dragičevića.

Večerašnje, 228. okupljanje otac ubijenog Davida, Davor Dragičević započeo je istim riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša….”

“Mogli ste vidjeti sinoć ko je bio pred Palatom”, započeo je Dragičević podsjećajući na incident koji se desio.

Naime, kako je banjalučki novinar Slobodan Vasković objavio jučer, određene osobe došle su na Trg Krajine kako bi isprovocirale Davora Dragičevića i naveli ga da se fizički sukobi s njima.

“To je bila jedinica koja bi trebala biti garant mira u gradu Banjoj Luci, jedinica kojoj bi se svako od nas, a posebno djeca, mogao obratiti za zaštitu…Nemojte mi se obraćati, loše ćete završiti. Lukač i Ćulum od te institucije napravili su ubice i sotone. Oni su te sine i mučili, masakrirali, tukli i likvidirali. Ne bojte se za mene. Dvojicu Dragičevića ne mogu ubiti!”, kazao je.
Dragičević je večeras istaknuo da će uskoro grupa Pravda za Davida imati konkretne rezultate.

“Jedino će grupa i Udruženje imati relevantnu snagu u ovoj državi. Nije ovo Rusija, Kina ili Amerika, mali smo ali pametni i možemo postići mnogo više bez politike na način na koji smo i do sada radili – učeći u hodu i razmišljajući postali smo pametniji… jer smo ljudi… ovi ostali neka rade po svojoj savjesti. Pokret čim bude registrovan moći ćete se učlaniti i učestvovati u odlukama i idejama kako bi svima bilo bolje – našoj djeci ali i nama. Ako ne budemo istrajni i ako ne budemo imali svoj cilj, nećemo ni uspjeti. Moramo gledati samo prava”, rekao je.

Dragičević je i napomenuo zašto su svaku noć na Davidovom trgu.

“Znamo dobro zašto smo ovdje, ubice moraju biti kažnjeni, procesuirani i završiti tamo gdje im je mjesto. Moramo ostati na tom putu za bolje sutra. Osam mjeseci…meni je uništen život, a i vama. 228 dana dolazite u 18 časova. Okupljamo se da tjeramo u vlastitoj državi institucije samo da rade svoj posao.”

radiosarajevo.ba